The last stop

Normaal december er volgen weer nieuwe posts uit een nieuw land, dit keer gaan we de kick-off iets anders doen. De laatste dag werken voor 2019 zit erop, snel naar huis met nummers van Limp Bizkit en de Foo Fighters gaat het niet langzamer ondanks de standaard Hilversumse drukte.

Snel omkleden en klaar maken voor een trip naar Amsterdam richting the Q-Factory, een voor ons nieuwe locatie in een relatief nieuwe wijk in Amsterdam. Vandaag muziek van Braindogs een Tom Waits tribute band met o.a. Ian Siegal. (Ja die van la truite en een paar weken geleden in Tivoli.)

De overvolle trein hobbelt door naar Muiderpoort, zo dit station kan ook van de bucketlist af, voor het eten gaan we naar de brouwerij Poesiat en Kater. Goed eten en lekkere biertjes.

Het brouwproces van Poesiat & Kater

Door naar de Q-Factory een bar hotel winkelcentrum en concertzaal in één, het is even zoeken naar de juiste plek maar al snel staan we in een zaal met goede isolatie. Het duurt niet lang voor de mannen van Braindogs op komen treden alle bekende en minder bekende nummers van Tom Waits volgen, de afwisseling van zangers geeft een extra dimensie en het sfeertje is perfect, deze staat op de lijst van beste shows van 2019.

Braindogs (Ian Siegal)

Na het concert nog even afzakken in een andere brouwerij, de eeuwige jeugd, meer een kroeg dan brouwerij maar met een ongeveer 16 biertjes op de tap genoeg keus. We bevinden ons tussen de net afgestudeerden die vrolijk meeblehren op ABBA en Robbie Williams, het zou zo een flaterreunie kunnen zijn.

Het is ondertussen ergens in de buurt van 1 uur en de laatste trein staat klaar om richting Hilversum te vertrekken, de laatste concertavond van het jaar is afgelopen het is aftellen naar Vietnam. Over een paar dagen landen we in Hanoi! De avond is echter nog niet voorbij in de trein zitten we tussen de half gare mensen, de een hangt tegen de deur aan en kotst zichzelf onder terwijl er 3 Fransen zich druk maken met een fles witte wijn. Ineens toveren ze wat kaarten naar boven en begint 1 van de Fransen de Victor Mits van Frankrijk uit te hangen met wat leuke trucjes gaat de rit toch een stuk vlotter voorbij… Nu snel naar bed morgen maar eens kijken hoe we de tassen gaan vullen.

Leave a Reply