Hoàng Su Phì

We zijn weer terug in Hanoi, dit na een dagje in het niet toeristische Hoang Su Phi, wat meer klinkt als Wang Soeppie maar dat terzijde.
Na het voor ons iets de toeristische Ban Dan (een Centerparcs van Homestays.) Gaan we verder met de auto naar het westen. Na een lang stuk over de snelweg gaan we net na de lunch (een beetje gebakken rijst zonder al teveel smaak) rechtsaf, de weg is meteen al gehalveerd in zijn breedte en slingers langs een berg. In halen lijkt ons bijna niet mogelijk maar onze chauffeur is een held in die toeren.

Mr Driver, loves to pass horn and eat to spicy things

Ergens bij een klein dorpje gaan we linksaf, ik probeer via Google Maps te achterhalen waar we uberhaupt naar toegaan maar uiteindelijk blijken onze gids en chauffeur net zo goed te weten als ikzelf. We moeten een aantal keer draaien en de spanning loopt lekker op, als we uiteindelijk de juiste weg zijn ingeslagen praten ze er nog ff lekker op los. Gelukkig staat alles op tape dus we konden er uiteindelijk goed om lachen.

Ineens staat er een niet al te groot menneke langs de weg, we moeten stoppen en het blijkt de eigenaar van de homestay te zijn, vanaf hier verder te voet. We lopen terwijl de zon bijna onder is door de rijstvelden, de schitterende vergezichten doen vergeten dat we aan het lopen zijn. Niet veel verder nog even een sprok over een sloot bij een leuke waterval en hop we komen bij een echter homestay uit.

De familie inclusief de kinderen heten ons allemaal persoonlijk welkom en duiken daarna de keuken in voor een heerlijk avondmaal.
Het is vroeg naar bed want de volgende dag wacht ons een lange weg terug naar de hoofdstad.

Leave a Reply