Rock Werchter 2009

Werchter een klein plaatsje in België waar afgelopen weekend een schoon feestje heeft plaatsgevonden. Aangezien een fuif een verslag verdiend bij deze.
Om 5 uur in de morgen na krap 4 uurtjes slapen was het met een suffe kop spullen in de auto gooien en op naar het Belgische.
Met 2 uur doorkachelen waren we al aardig in de buurt, nog 2 uur later met files aangekomen op de parking. Nog voor 10 uur stond de tent. In de volle zon relaxen en ons opmaken voor een paar lange dagen.

DAG 1: Vandaag op het programma: Eagles of death metal, Lily Allen, Emiliana Torrini, Dave Matthews Band, Laurent Garnier, Pendulum, Oasis, The Prodigy. Temperatuur +/- 36 graden.
Eagles of death metal Heerlijke muziek om mee te beginnen, na een duffe morgen was dit de ideale opener om bij wakker te worden.
Lily Allen Lily had beter thuis kunnen blijven, voor een playback show kan je ook naar een karaoke bar. Waarschijnlijk was Lily het eerste slachtoffer van een zonnesteek.
Emiliana Torrini Mooie muziek van een meisje dat staat te stralen op het podium, naast de bekende hitjes veel leuke nummers gehoord. Daarbij was het in de tent goed uit te houden.
Dave Matthews Band Hoogtepunt van de eerste dag, the Dave Matthews band is bekend van Ants Marching was een heerlijk nummer is, maar de hele set klopte. De trompet en sax solo’s tussen de nummers door deed iedereen doen smelten. De sfeer in het publiek was geweldig en hierdoor is DMB voor mij de absolute topper van de eerste dag.
Laurent Garnier Weinig van gezien rustig moment om lekker in het gras in de schaduw te genieten van een paar pintjes.
Pendulum Pendulum had de ideale opwarm act voor the Prodigy kunnen zijn, beter gezegd the Prodigy had de ideale opwarm act voor Pendulum kunnen zijn. In de tent ging het publiek helemaal los.
Oasis Normaal niet echt een favoriet van mij maar door het spelen van alle grote hits was het lekker weg luisteren op de muziek van de broertjes Gallagher. Nummers als Wonderwall, Layla, Don’t look back in anger, Live forever alles kwam langs.
The Prodigy Smack my bitch up, net voorbij 1 uur ‘s nachts was er in Werchter een aardschok. Deze band haalde toch wat jeugdsentiment weer naar boven met nummers als Voodoo people, Fire Starter en Out of Space Helaas viel de show wat tegen maar de muziek maakte een hoop goed.

DAG 2: Vandaag op het programma: Just Jack, Henry Rollins, Priscilla Ahn, M. Ward, The Streets, Jason Mraz, The Killers, Lady Gaga.
Temperatuur +/- 37 graden.
Na een korte nacht de tent uitgebrand, ook deze dag zou weer lang duren door het volle programma en de brandende zon is het bijna niet uit te houden.
Just Jack Smile i’am Just Jack, wat een vrolijke muziek om mee wakker te worden. De glimlach op het gezicht van de zanger leek met de minuut groter te worden, dat is toch wat je wil zien bij een artiest dat ze het naar hun zin hebben.
Henry Rollins Een rust momentje bijna anderhalf uur het verhaal over de avonturen van Henry. Samen te vatten in “make love not war”
Priscilla Ahn Priscilla was voor ons een onbekende meevaller, lekkere muziek op de achtergrond terwijl je om de 15 minuten verfrissing zoekt in de waterbakken op de wei.
M. Ward Net als Priscilla heerlijke muziek we zijn dan ook gewoon blijven liggen in het gras om te genieten van de rustige muziek van deze artiest.
The Streets Na 2 rustige bands tijd om wakker te worden, Mike Skinner die Ain’t no Sunshine zingt is toch wel erg lekker, natuurlijk was Dry Your Eyes ook in het publiek het meest bekende nummer. De interactie was zoals je van de Streets kan verwachten dit is een groep die niet snel gaat vervelen.
Jason Mraz Het hoogtepunt van dag 2, Jason Mraz is bekend maar dat het ook goed was was bij ons nog niet bekend, Jason Mraz ga ik zeker nog eens terug zien in Paradiso.
The Killers Mr. Brightside do i have to say more. Een goede set, na het zien van de beelden op Pinkpop hoopte ik op een beter show en dat is het ook geworden ook. The Killers zijn en blijven top.
Lady Gaga Lady Gaga is tjah Lady Gaga, show en feest prima vermaakt in de tent. Helaas hierdoor wel Coldplay voor een groot deel gemist maar Lady Gaga was een prima afsluiter.

DAG 3: Vandaag op het programma: Triggerfinger, Social Distortion, Jasper Erkens, Roderigo Y Gabriela, Regina Spektor, Limp Bizkit, Mogwai, Katy Perry, Nick Cave & The Bad Seeds, Kings of Leon, 2ManyDJs.
Temperatuur +/- 38 graden.
Vandaag een overvol programma waardoor er toch wel weer luttele kilometers zijn gemaakt. Ook deze dag weer lekker uit de tent gebrand, gelukkig toch af en toe een klein wolkje aan de hemel.
Triggerfinger Lieve kindjes het is tijd om wakker te worden, deze Vlaming kan een feestje bouwen. Harde gitaren afgewisseld met harde gitaren lekker hoor.
Social Distortion Tegenvallend, na 15 minuten waren we hier weer weg.
Jasper Erkens Weinig van gehoord maar het is toch grappig om een broekie van 16 te zien knutselen in de tent.
Roderigo Y Gabriela 1 van de hoogte punten, Flamengo muziek wat helemaal past bij het broeiende weer in de wei. deze 2 personen kunnen met een gitaar omgaan. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
Regina Spektor Ook Regina was een tegenvaller maar af en toe moet je minder muziek horen om het goede te waarderen.
Limp Bizkit If only we could fly!!, vanaf de eerste minuut was het springen bij Main Stage, het publiek was even de hitte vergeten en ging helemaal los in de volle zon.
Mogwai Hoogtepunt van Mogwai was de wervelwind die spontaan in het publiek ontstond, rondvliegende bekertjes, vloeren en papier. Dit maak je toch niet vaak in het echt mee.
Katy Perry Het volgende tegenvallende optreden was van Katy, ze wist ons niet te overtuigen met haar ding en zo moeilijk is dat toch niet.
Nick Cave & The Bad Seeds Nick Cave heeft een geweldige uitstraling met zijn slechte zaadjes toch een hoogtepunt op deze dag. Voor wie het niet kent try youtube.
Kings of Leon KOL heeft me overtuigd, het album vond ik niet zo spetterend maar live kunnen ze het echt wel.
2ManyDJs What do you say to the DJ, Radio Soulwax presents 2ManyDJs. 2 uur lang knallen met heerlijke overgangen. Deze heren weten een publiek op hun hand te krijgen.

DAG 4: Vandaag op het programma:Metro Station, Mastadon, De Jeugd van Tegenwoordig, Lady Linn, Black Eyed Peas, Kaiser Chiefs, NIN, Metallica.
Temperatuur tussen de 20 en 35 graden.
Aftellen nog een paar uurtjes en het zit erop. Na drie dagen feest is de laatste dag toch meestal wel overleven. Gelukkig staan vandaag alleen de rustige bandjes op het programma dus lekker uitrusten in de wei (ahum)

Metro Station Gegeten op de achtergrond een paar nummertjes gehoord klonk wel ok.
Mastadon Hard Hard Knoerthard en lekker do i have to say more 🙂
De Jeugd van Tegenwoordig …. 1 keer nooit never nooit meer wat een troep
Lady Linn Lieve muziek, jammer dat het juist bij deze groep ging regenen. I don’t want to dance klinkt gewoon lekker als dit uit het team van Lady Linn and her magnificent seven komt. Zeker een topper.
Black Eyed Peas Feest, gewoon leuk lekker springen. En een te verwachten Micheal Jackson tribute.
Kaiser Chiefs Tijd om de tent in te pakken! Say Kaiser Say Chiefs, het half uurtje wat we hebben gehoord klonk overigens wel lekker vrolijk en energiek.
NIN Goed voorprogramma op wat nog ging komen. 😉
Metallica Hij kan praten, 20 minuten te laat en veel grappen over Metallica verder ging toch het geluid aan. How are you doing werchter!! met een goed uitgebalanceerde set was dit toch Metallica zoals Metallica hoort te zijn. Al met al toch heerlijk om mee te eindigen en na 4 dagen lekker in je eigen bedje te kruipen.

Absolute hoogtepunten: De wervelwind, de overvliegende ooievaars, de sauna tent, het koude biertje in de volle zon, de stortbui tijdens Lady Linn en veel, heel veel goede muziek. Kortom een festival om weer in te lijsten.

Leave a Reply