El Valley y El Almejal

Zie de zee, voel het zand, hoor de golven. Zie de bossen, voel de regen, hoor de vogels. Zie de zon verdeijnen, voel de wind en hoor de geluiden van de nacht… 

We zijn de de El Almejal ecolodgenear een plek in het westen van Colombia, een huisje met uitzicht op zee en een klein riviertje naast ons. Hier is onze laatste stop van deze vakantie.

Afgelopen dagen hebben we onder andere een boottocht gemaakt naar een mangrovebos en een paar wandelingen gemaakt achter de lodges. Er is hier veel te zien maar het meeste blijft verscholen in de diepe bossen. Bij het restaurant komen regelmatig een paar velgekleurde vogels kijken. 

Het hoogtepunt van deze lodge zijn toch wel de schildpadden de eerste dag kwam er een nest van 90 kleintjes uit samen met de bioloog ter plaatse hebben we ze richting zee gebracht, de laatste 10 meter mochten ze zelf kruipen. Als je zo’n klein beestje in je handen hebt wil het maar één ding richting de zee en zo snel mogelijk. Als je dan bedenkt dan nog geen 5% het zal overleven in het eerste jaar, de meeste kleintjes sneuvelen door het eten van plastic deeltjes in het water en plastic is ook hier een groot probleem, tijdens een wandeling over het strand zie je zo een container vol hopelijk gaat het met dit groepje goed komen…

De ochtend een dag later komt er een vrouwtje langs om het nest op te ruimen en pardoes komen er nog 4 kleine jongens tevoorschijn, ook de verstekelingen worden geregistreerd en vervolgens naar de zee gebracht.

Naast het zien van de schildpadden hebben we nog een kanotocht gemaakt over de rivier, naast een lekkere warme chocolademelk hebben we een paar ijsvogels gespot en een otter (naja de gidsen en ikzelf derest had het beestje niet gezien.)

In de namiddag lopen we over het strand en op de terugweg komen we bij de poort twee verdwaalde schildpadjes tegen, we nemen ze mee naar de eigenaar van ons verblijf en zoeken samen met haar nog even door in totaan vonden we zeven ontsnapte jonkies.

Zo vliegen de dagen voorbij en moeten we bijna terug, we nemen afscheid van de vel rode en blauw gekleurde vogels en vinden tijdens ons laatste rondje nog een zwart groen kikkertje, het was mooi hier en we zullen het gepiep van de vleermuizen nog gaan missen…

Een klein vliegtuigje wacht ons op om naar huis te gaan nog even… 

Leave a Reply