Palomino 

Bijna 4 dagen van de radar geweest, wat hebben we gedaan dan? Tjah we zijn in een klein stadje beland genaamd Palamino, in de afgelopen jaren is dit slapend dorpje uitgegroeid tot een Katwijk aan zee in t klein. Hier slapen we in een open huisje met bijna uitzicht op zee helemaal verlaten en alleen… nouja zo erg is het ook weer niet er zijn hier ook andere alleen zien we ze niet. De eerste dag zijn we langs de kust naar het oosten gelopen, het zwart en witte zand met palmbomen geeft een rust mee.. zo komen we aan bij een hippie kamp midden in het bos waar een grote groep jongeren hangt, slapen op t strand en roken spul wat hier goedkoop maar illegaal is. Voor ons is slapen op t strand niet besteed de zandvlooien schieten in t rond en happen er rustig op los… gelukkig is ons plekkie voorzien van een hangmat.

we zitten hier wel vol in de natuur naast de parkieten kolibries en gieren zien we ook fregatvogels, ibissen en pelikanen rondvliegen. Een vissertje haalt z’n net binnen vol met grote zwemmers het zit er hier nog vol mee.

De tweede dag hebben we een rustdag ingepland lekker een beetje lezen en genieten van alles wat kruipt rond ons hutje. ‘s avonds genieten we weer van een dinner in t donker, ‘s nachts valt hier regelmatig het licht uit. gelukkig steeds maar voor een paar minuten dat we het moeten doen met enkel het kaarslicht.

 

Dag drie heeft weer wat meer actie we vertrekken om half 6 om samen met een vogelaar het bos in te gaan, om en om spotten we de vogels en horen we op de achtergrond een groep apen brullen. We zien een mot mot zitten en er vliegt een koppeltje groene papagaaien over, onze gids herkent de geluiden snel maar uiteindelijk spot ik de meeste vogels zelf 😁

Rond 11 uur zijn we weer in het plaatsje waar de eerste slippertouristen net wakker worden en richting de rivier gaan om 3 uur op een autoband te zitten. Tijd voor ons om de tassen technisch in te gaan pakken want morgen mogen we weer vliegen.

Als je aan het eind van de rit ook nog een verse kokosnoot krijgt dan is het toch echt genieten. 

Leave a Reply