Salento

het duurde even maar we zijn er nog, na een dag in Bogota de hoofdstad van hier snel weer door. Dit keer in een klein propeller vliegtuigje naar pereira om vanaf daar door te reizen naar het überhaupt toeristische Salento. Gelukkig voor ons zitten we op drie km buiten de stad buiten de drukte en midden tussen de vogels.

De rede dat het hier zo druk is komt mede omdat hier de hoogste palmbomen van de wereld te vinden zijn en veel koffieplantages bezocht kunnen worden. 

Wij komen laat aan het regende al en het is al redelijk donker, na een reisdag doe je dan ook niet meer zoveel. We gaan optijd slapen om er optijd uit te kunnen, nog voor 6 uur in de ochtend is het buiten een drukte van jewelste een groene toekan en een groep blauwe vogels maken ons wakker. Veel tijd om rond te kijken hier is er niet we gaan palmbomen kieken.

Een gids haalt ons op en in een oude jeep waarvan niets meer werkt vertrekken we naar het startpunt. Al snel merken we dat de mooie plaatjes uit de reisfolder niet deze maand zijn gemaakt, een grote mistwolk ontneemt het uitzicht.

gelukkig zien we nog genoeg, het staat hier vol met de mooiste bloemen er groeien wilde aardbeien bramen en tomaten langs de weg en af en toe zoeft er een kolibrie langs. Het gebied heeft iets weg van de nevelwouden op la Gomera. Na een korte stop met chocolademelk en kaas (erin) dalen we weer af het begint echt nat te worden.

Na de lunch in Salento nemen we weer een jeep naar ons verblijf en genieten van de mooie vogels om ons heen. Morgen gaan we opzoek naar een waterval, deze moet te vinden zijn op het 100 hectare grote landgoed waar we verblijven.

Leave a Reply