Bye Sal

Santa Maria, Sal, een beginnend toeristenoord langs de kust kruipen de resorts uit de grond, de boulevard is bezig met een metamorphose en de kleine hotels gaan falliet door de grote reuzen (lees Hilton/Tui/Cor en don.)

Uitzicht op Santa Maria, veel steen, zand en in de verte de hotels langs het strand

Ons verblijf is klein, in totaal drie of vier kamers, midden in het centrum en goed onderhouden maar aan alle kanten om het hotel heen word gebouwd aan een nieuwe bestemming. Ik vraag me af wat mensen hier te zoeken hebben, ja het strand is mooi en ja kan al voor 5 euro pp een bedje huren maar verder?

uitzicht vanaf het hotel, de opengebroken boulevard

Gelukkig gaan we vandaag weer verder op naar Mindelo, na een dagje slenteren door het plaatsje en over het strand. Is het tijd om te gaan nog voor Ajax 0-1 achter staat zitten we in het vliegtuig. Ondertussen al donker maar prima deze reisdagen waren ingepland. Over Sao Vincente en Mindelo kunnen we nog weinig vertellen, we komen aan en alles is donker de hoofdstraten zijn wel al volgehangen met kerstprullaria en de bomen knipperen omstebeurten op de led stang in elk een eigen kleur.

Achter het hotel hebben we een leuk restaurantje gevonden om ook vanavond weer iets van de zee te mogen proeven, een onbekend gerecht buzio ofzoiets, ok de bediening kon niet uitleggen wat het is… Bestellen dus =D Met een beetje hulp van google kom ik er achteraf achter dat het een soort schelpen zijn, deze schelpen zijn bij ons beter bekend als decoratiestuk of als sieraad maar het heeft gesmaakt.

Buzio schelpen zonder schelp

Morgen tijd om wat van Mindelo te ontdekken.

Leave a Reply