Dag 5 – de afdaling

Nog één dag tot de eerste rustdag (YAY,) na een goed ontbijt worden we opgepikt door een bekende chauffeur, gisteren had deze beste man ons ook al bij de Mango afgegooid. De weg brengt ons via de kust omhoog en niet gewoon omhoog maar heel hoog. We gaan naar de 1200 meter en daar stopt de 4 wieler vanaf hier is het lopen richting de kust omlaag dus, in totaal moeten we 1050 meter dalen een flinke inspanning voor de bovenbenen en knieen. Gelukkig is het vandaag iets minder moestuin, op wat bananen bomen na ziet alles er iets natuurlijker uit.

Het is een beste afdaling gelukkig hebben ze hier wel aan de mensen gedacht en zijn het voornamelijk treden ipv een stijle stenen weg omlaag. Na bijna een uur lopen komen we er wel achter dat ons water weg is, mijn groene bidon is de rugzak ontsprongen en ik loop weer een stuk trap op om te kijken of we iets kunnen vinden, helaas… vandaag moeten we het doen met 1 liter water, afgelopen dagen was dit voldoende maar vandaag is de zon weer aanwezig dus vocht is best nodig…

Gelukkig gaan we redelijk rap omlaag en hebben voldoende afleiding om de dorst te vergeten, een verdwaalde bidsprinkhaan, veel grote blauwe libelles en mooie constructies. Men weet hier optimaal gebruik te maken van het beetje water wat aanwezig is het water zigzagt zich een ongeluk om door alle plantages te komen.

Eenmaal beneden aangekomen komen we weer iets nieuws tegen, een geasfalteerde weg… na een paar honderd meter is het doel wel duidelijk, men is bezig met een soort van resort te bouwen in deze vallei, nog een paar jaar en de tui slippers zijn ook in de Paul vallei te bewonderen gelukkig hebben we een mooie dag achter de rug. We worden opgepikt door onze chauffeur en hij zwaait met een groene bidon, laat dat ding nou net door alle trillingen achter in de taxi te belanden =D Morgen rustdag, naja we hebben een route van 9 km voor ogen om de dag te vullen….