Trekkie dag 2 en 3 deel 2

Oke, het idee was om beide dagen samen te vatten tot één ding maar het was toch al een dusdanig lang verhaal vandaag de knip in de tekst.

Deel 2, dit deel dus begint met een start vanaf Mite é Banana, een klein hokje ergens in een plaatsje met een kerk en 4 barretjes. We starten zo vroeg mogelijk want vandaag moeten we ver.. Hemelsbreed 9 km maar via de langste omweg 21 km. De route is vandaag heel simpel, we hebben links de zee en rechts en hoge stenen wand, daartussen zit een slingerpad, links rechts omhoog omlaag. Het lijkt een makkelijke dag en we hebben geluk het is een beetje bewolkt dus nog even geen last van de zon.

Verlaten huizen langs de kust

De route is niet heel spannend, af en toe zien we een paar verlaten huisjes en soms een paar verdwaalde ezels of geiten. Het is voornamelijk de hoge muur waarlangs het pad loopt wat deze tocht mooi maakt. Halverwege de route zien we iets wat we nog niet eerder hebben gezien, waterdruppels. Dit keer geen plons water uit de zee maar recht van boven.

Na een lange tocht komen we uit in Punto del Sol, ga je googlen op Sol dan zal je vooral veel mooie stranden zien met een glimmende bol erboven. Maar Dit is de eerste plek tijdens de reis waar de zon niet functioneerd, opzich wel lekker een dagje geen hitte. Het plaatste zelf is relatief groot maar wel verlaten, het vliegveld is niet meer actief, we konden zelfs nog een stukje over de landingbaan lopen. Veel winkeltjes zijn ook verlaten en vele hotels hebben een bordje Te koop/Te huur. Sinds de komst van de Ferry aan de andere kant van het eiland hebben veel bewoners dit zinkend schip verlaten. Wel zijn hier nog veel kleine vissersbootjes te zien en hangt er een gemoedelijke sfeer.

Vissersbootjes