La Zarza

Afstand – 15,1 km
Hoogte – 967 > 392 > 967 meter (575 meter verschil)
Duur – 6 uur 23 minuten

Nieuwe dag nieuwe wandeling dit keer niet meteen bergop maar redelijk vlak en dan naar beneden.
Om half 11 zijn we gestart met de tocht en al 2 minuten later zaten we weer in een bijna verlaten bos ook vandaag zijn weer het aantal mensen die weer gezien hebben op 1 hand te tellen.

image

In het bos van la zarza (wat iets betekend als de bramenstruik) hebben zich vroeger de eerste bewoners van dit eiland schuilgehouden in kleine rotswoningen hier hebben ze geleefd tot de bloeddorstige piraten Spanjaarden aan land kwamen om iedereen te onthoofden en alle oude kunstschatten te slopen. Een paar lullige rotstekeningen (niet meer als wat circels in het steen) zijn nu nog te zien met daarnaast de kamers in de rotsen, het is opzichte een prima locatie om te leven.
Iets verder komen we een bron tegen, een mooi moment om de bidons bij te vullen, het water uit deze bron is glashelder en rijk aan vezels en mineralen dat moet dus wel goed zijn.
image

Na 4 km komen we uit het donkere bos en zien we de zon, een steil pad naar beneden recht op de kust af volgt. Tijd om te genieten van alle bloemen en vlinders hier is er niet, het is goed opletten waar je gaat staat hier de losse steentjes maken het allemaal niet makkelijker. Uiteindelijk het verste punt bereikt een uitzichtpunt over de noord kust en hier was het vol met rondvliegende vlinders… We konden hier nog een stuk afdwalen maar gezien het tijdstip en het gevoel in de benen besloten we via een andere route terug te lopen..
image

Via een half verharde weg weer omhoog waar we nog hebben genoten van een paar uitzichtpunten en een oude grot van binnen bekeken… Onderweg naar ons verblijf weer genoten van de groene omgeving hier…