Los Tilos

Los Tilos
Afstand – 21,21 km
Hoogteverschil – 910 m (490 – 1400 meter hoogte)
Duur – 7 uur 25 minuten waarvan 1u35 rusttijd

image

Vandaag de eerste serieuze test, een pittige wandeling van 23 km op het programma. Gelukkig is het niet de eerste keer dat we dag drie al een berg oprennen, dit was al eerder het geval op Sumatra. Vroeg uit de veren want we moesten rekening houden met het langzaamste schema van 10 uur onderweg… Klokslag 8 uur stonden wee op de verlaten parkeerplaats niemand hier enkel een grote rat op zoek naar eten in de vuilnisbak we hebben em maar met rust gelaten (ja, vorig jaar waren die ratten nog ons eten.)
Vanaf de start ging het meteen zwaar omhoog, eerst een tunnel en daarna tussen de varens en laurierbomen. Na een tijdje (bij een cache) zit er een soort vink ons slaperig aan te staren, totaal niet bang zit ie daar op zijn tak. Natuurlijk even poseren voor de foto en hop verder, iets verderop een splitsing ons plan om vanaf hier links te starten aan een rondje van 20 km echter stuiten we na anderhalve kilometer op een afgrondje enkel een kabelbaan en een roestig karretje langs de kabel op de grond. Al snel besloten we deze gok niet te wagen uiteindelijk worden wee eind januari ook weer in Nederland verwacht…

Terug dus maar en dan maar een ABAtje kijken hoever je komt en dan omkeren en terug, de hoop om iets van de water tunnels te kunnen zien was toen wel vervlogen deze zitten namelijk precies aan de andere kant en 35 km op 1 dag is net teveel… Ons eerste doel de bronnen van Cordero.

image

Na 3 uur omhoog klauteren komen we dichtbij, wat ze echter niet hebben verteld is dat de laatste km door de rivierbedding gaat, tussen de grote rotsen en ingesloten door aan weerskanten een 30 meter hoge stenen muur. Bij codero aangekomen blijkt de kraan uit te staat en is er geen water te vinden wel zien we nog een pas overleden berggeit wegrottend tussen de rotsen. Ondertussen is het al bijna 1 uur en vinden we het wel best de bron van Marco kan ons gestolen worden en we gaan maar eens de andere kant op… Eindelijk naar beneden… Het bos bestaat hier trouwens uit vetplanten en dennenbos heerlijk om tussen te lopen en nu we de tijd hebben kunnen we wat meer rondkijken. Op de terugweg komen we nog diverse groepen tegen, we wensen ze veel succes… Na 2 uur omlaag lopoen komen we aan op een overvolle parkeerplaats, de voeten willen niet meer dus snel naar ons huis voor een heerlijk koud biertje.

image

#vlakisfijner #spanjaardeningehaald #hoeheetdievogelnou