Chimborazo & Duivelsneus

De Chimborazo is de grootste vulkaan in Ecuador.
De top ligt op 6177 meter hoog, vandaag hebben wij van 4800 tot 5000 meter gelopen. Met koorts in de kop toch omhoog geklommen. Met z’n 2en op eigen tempo wat was dat zwaar. Deels door de sneeuw na 45 minuten de 5000 meter bereikt, helemaal gesloopt maar wel voldaan. Met een schitterend uitzicht op de top nog even genoten.

Na de wandeling en een bord soep door naar Riobamba. Van de route weinig meegekregen, het lichtknopje ging al uit voor iedereen in de bus zat.
In Rio rustig aan, broodje gegeten want morgen zitten we 6 uur lang op het dak van een trein.

….

Piep piep piep piep kwart voor 5. Tijd om te gaan ontbijten om 6 moeten we de trein op, wie verzint dit soort dingen? Bij aankomst zat de trein al goed vol vooral de rechterzijde waar het uitzicht het mooiste zou moeten zijn was al compleet bezet. Wij erop klauteren en mooi plekje gevonden helemaal voorin.
7 uur, toet-toet, de trein vertrekt. 6 uur lang 140 km op het dak. Na 10 minuten stopt de trein, voor ons neus wordt er nog een treinst aangekopeld, hierop konden we een mooie plak bemachtigen aan de rechterkant.
Onderweg veel zwaaiende mensen en een paar mooie panorama’s. Het laatste stuk van de rit was het mooiste, langs een stijle afgrond schud het treintje zich een baan naar beneden. Aangezien draaien onmogelijk is gebeurd dit door te steken, vooruit, achteruit, vooruit. Zeker de moeite waard.

Nu op naar Incapirca om daar een aantal Incaruines te bezoeken. Het is de duurste plek van de reis. Een hoofdgerecht in het restaurant kost ongeveer 11 dollar (7,50 euro).
Ter vergelijking:
Hoofdgerecht, 5-7 dollar
Bier (halve liter), 1 dollar
Wijn (glas), 4 dollar
Water (1,5 Liter), 50 cent
Internet, 1 dollar/uur
Taxi, 25 cent/km

Na het dure avondeten optijd gaan slapen met een prijs van 3 dollar voor een biertje kan het ook niet echt laat worden.

In de morgen een rondje gelopen langs wat beelden en later op de dag nog het stadje bezocht en dat was het dan wel. Nu door de wolken op weg naar Cuenca.

Leave a Reply