Galapagos (1)

Laten we bij het vliegveld beginnen. Om half 10 aangekomen op airporta Guayaquil waar de bagage gescanned is op etenswaren en dranken. Even vreesde we dat de 3 flessen sterke drank verloren waren maar al snel bleek deze controle 100 procent nutteloos. Na deze check een toegangspas gehaald en ingechecked. Hup vliegtuig in en gaan met dat ding. 2 uurtjes vliegen en daar zijn we dan.. Ongeveer 29 graden is het hier, half bewolkt maar aangenaam goed uit te houden. Na de controle de boot op. De interperid is een oude zeilboot en onze kamer zit helemaal in de punt, lekker knus. Vandaag ook even een eiland bezocht, wandeling gemaakt en gesnorkeld, veel unieke dieren zijn hier te zien echt genieten. Terug op de boot een briefing voor morgen. Beetje lopen beetje snorkelen ach het leven is zo slecht nog niet…

Dag 2

Vanmorgen vroeg wakker half 6, de boot ging varen dus anker moest naar binnen, wat een kabaal. Eerst op south point santa cruz een wandeling gemaakt tussen de zeeleeuwen. Het was nog bewolkt maar al snel erg warm. Na de wandeling kreeft gemaakt op de boot. Ja we zijn weer lekker bijgekleurd. 2 uur varen naar Santa Fe, gelunched en daarna het water in om te snorkelen. Mooie visjes gezien en er kwam ook nog een zeeleeuw voorbij gezwommen. Iets verderop in het water zaten we tussen de roggen. Helaas niet zo goed te zien. Na 1 uur snorkelen een wandeling gemaakt. Ze weten het programma goed te vullen. Op naar het avondeten en dag 3.

Dag 3

Weer vroeg dag, gisteren na het avondeten direct vertrokken naar Espangola Island. Door het schommelen van de boot was het onmogelijk om normaal te kunnen douchen, poepen en slapen. De toch zou tot 2 uur duren. Na kort beraad toch maar besloten om op main deck te gaan slapen. De banken zijn hier tenminste van formaat zo pas zelfs ik is in een bed zonder klem te zitten. Om 3 uur was de boot op lokatie. ‘s morgens om 7.30 ontbijt en daarna het strand op. Deze trip was niet heel bijzonder… Door naar de andere kant van het eiland. Hier hebben we de blauwvoet albatrossen bezocht, heel apart die blauwe voeten en zo’n sloom koppie erboven, skitterend! Hier ook veel kleine andere vogeltjes, iguanas en we hebben een schildpad zien drijven. Al met al weer een mooie dag, vanavond weer schommelen dus we slapen weer boven.

Dag 4

Alweer de laatste echte dag van de vakantie. Vandaag zijn we begonnen om een eiland met flamingos en schildpadden. Deze hebben we dan ook beide gezien. Het was een bewolkte dag dus weer niet echt de gelegenheid om te snorkellen. Na een wandeling over het strand vertrokken naar p.o. Bay, deze plek is beroemd door het verlaten “postkantoor”. Hier is de gelegenheid voor iedereen om een kaart achter te laten misschien dat deze ooit nog eens aankomt. De baai was voorheen voornamelijk in gebruik door piraten hier is alleen nu niet veel meer van te merken. Iets verder zijn we ook een grot ingedoken met koplampen door het water toch wel apart. Nu zijn we bijna bij Puerto Ayora een van de steden van de Galapagos. Eerst eten en dan nog even de stad in voor een borrel.

We zitten nu op het vliegveld te wachten hier hebben ze een GPRS verbinding. Even de update vanaf hier dag 5 komt eraan.

One thought on “Galapagos (1)”

  1. Hoi vakantiegangers goede terugreis en waar blijft dag 5???

    xxxx

Leave a Reply