Guayaguil

Vanuit Cuenca naar Guayaquil met het openbaar vervoer. Onderweg een kleine opstopping door een ingestortte rotswand. Door de opruimingswerkzaamheden 30 minuten stilgestaan in de hitte. Na 4,5 uur aangekomen in Guayaquil, afscheid genomen van Armando en 2 reisgenoten, we gaan verder met een groep van 5. De stad bezocht wat een drukte hier. De stad telt 3,5 miljoen inwoners dat is wel te merken ook. Na wat marktjes bezocht te hebben kwamen we in het stadspark. Een park van 150 bij 150 meter vol met dieren. Wel apart om te zien midden in de stad. Biertje gedronken, 17,50 voor 5 bier tjah ook hier is het relatief duur. Lekker gegeten ‘s avonds en optijd naar bed.

De maandag in Gauyaquil.. Eerst een schilderswijk bezocht alle winkels waren dicht dus geen toeristen. Het hoogt(st)e punt was de vuurtoren, vanaf dit punt was een mooi overview van de stad.
Later nog wat rondgelopen en in een park gezeten en dat was het dan wel, morgen Galapagos dus waarschijnlijk geen bereik meer dus vanaf hier tot over 5 dagen.

Leave a Reply