Andy’s bootcamp

Camp 5 stond afgelopen dagen op het program, aangezien onze drillsergeat nogal van briefings en tijdschema houd hebben we camp 5 omgedoopt tot andy’s bootcamp en ja dat was het ook. De eerste dag 8.6 kilometer lopen (2 uur) met volle bepakking om daarna aangekomen bij camp 5 onze verrassing van deze dagen mee te maken. dit camp wordt bewoond door een paar duizend wespen.. En ja deze horen in de natuur en wij zijn te gast maar als die etters om alles afvliegen wat zout is ben je na 2 uur lopen met 36 graden al snel de klos. Binnen een paar seconden lagen we dan ook met alle kleding in het water. Erg koud was het, maar ook wel verfrissend. Na deze koude douche en het welkoms commitee zagen we dag onze tassen ook al vol met wespen, nouwja dan maar even geen foto’s maken maar om de klamboe op te hangen moet je toch bij die tassen. het avondeten was ook weer hemels in plaats van rijst hadden we frietjes. Na het eten snel slapen want ja zonder bier of wijn is hier niet veel te doen enkel even kijken naar de stromende regen. Oke volgende punt de slaapplek naast onze 11 andere lotgenoten sliepen er naast ons ook nog 10 engelstaligen.. Gezellig naast elkaar op matjes van 180 lang. Bij onze groep hingen de klamboes mooi naast elkaar maar die engelstaligen deden het zonder (je zou bijna denken dat het amerikanen zijn.)

Heerlijk geslapen voeten buiten de klamboe en elk half uur wel wakker. Onze Andy had ons opgedragen om om 0545 wakker te worden 0630 te ontbijten om daarna om 0700 te starten. Missie: een wandeling van 2.4 km omhoog en daarna dezelfde weg omlaag. Het eerste stuk met zaklampen ging al stevig omhoog. Na 900 meter een uur verder kwamen we bij de mini pinnacles aan een klein rotsje. Niet veel bijzonders eigenlijk maar hier was wel de keus doorgaan of afhaken, van de 8 mensen gingen er 6 door, wij natuurlijk ook, met onze zwaar getrainde lichamen. na een wandeling met 14 ladders en stukken touw omhoog waren we om 1100 op de top, toch best netjes 4 uur over 2.4 km. Op de top hadden we een super uitzich over de pinnacles, groot opstaande rotsen omhoog gedrukt door de samenkomende bergen.
Na 20 minuten begon het toetje… De afdaling.. Wat en feest wat een feest. We hebben over de afdaling ongeveer 4 uur gedaan met veel pijn in de knieen en zweet in ..naja waar niet konden we bij binnenkomst onder applaus van de rest van de groep meteen weer het water in rennen. Deze dag voelde als een overwinning maar ook een uitputtings slag, 8 uur lopen voor maar 4.8 km hoe bizar en zwaar. Met 4 man hebben we dan ook een lauw overwinningsbiertje gedronken. Om deze dag nog zwaarder te maken zijn we ‘s avonds ok nog 1,5 uur gaan wandelen opzoek naar wild. Hier hebben we dan ook een slapende ijsvogel, zonvogel en een antal reptielen gezien. na deze toch was het tijd om te tukken naja eerst een wesp uit de klamboe jagen om naar binnen te gaan en daarna nog een kakkerlak vriendelijk de deur wijzen slaap lekker.

Dag 3 in andy’s bootcamp owja in geval het nog niet gemeld is Andy was onze reis leider in dit gedeelte. 0600 opstaan, 0630 ontbijt, 0730 weg uit het wespenkamp. Wij waren lekker vroeg wakker met de groep, hier waren onze roomies niet heel blij mee maar pech voor hun, na de spullen gepakt te hebben zijn we zonder ontbijt weg gegaan (deze morgen was het ontbijt niet echt te happen.) in plaats van 0730 liepen wij om 7.10 aan. Een leuke wandeltocht van 11.4 km. Na 2 uur en 3 kwartier was de bestemming bereikt, toch wel wat anders dan 8 uur zweten voor 4.8 km. Na een frisse duik in het heldere water de boot in voor een 4 uur durende zit. tijdens deze toch was goed te zien hoe dit land langzaam naar de klote word geholpen. Net uit het park werdt de rivier al snel bruin door gekapt hout. Ook zagen we grote maar dan ook echt grote stukken vernietigd woud. Met bijna tranen in de ogen heb ik dan ook het laatste gedeelte van deze tocht meegemaakt. Het is bijne niet te bevatten dat de hele mensheid verantwoordelijk is voor de vernietiging van zoveel moois. Het laatste uur hebben we afgelegd in een busje ook hier waren veel stukken verbrand bos te zien.Over nog geen 20 jaar zijn in dit land alleen nog de nationale parken jungle gebied het is echt triest.

Nou nog een klein stukje over de laatste uurtjes, lekker gegeten, biertje gedaan nu slapen.. Mars out!