Lost in time

Rio Dulce & een plek in de rimboe god weet waar.
Laten we bij het begin beginnen, Rio Dulce een plek langs een riviertje. Hier was het bloed heet en lekker vochtig. Een huisje op palen aan het water met schildpadden en visies. Hier hebben we een illegale wandeling gemaakt door de jungle, eerst voorbij het hek geklommen en daarna op eigen houtje een tochtje van een uur gemaakt. In dit uur ongeveer 4 liter vocht verloren, iets wat natuurlijk dezelfde avond weer is aangevuld.

Vandaag zijn we naar ajactjee of zoiets verdwaald een plek waar je alleen per boot kan komen, het licht bestaat hier uit kaarsjes bier uit een koelbox en wat denk je naast onze groep zijn er ook belgen naar deze afgelegen plek gedaald. De benelux is dus goed vertegenwoordigd in niemandsland land.

Wat hebben we hier dan gedaan… Midden in het bos ligt een Maya nederzetting gestopt langs het water en enkel te bereiken per boot. Op deze plek was het geluid van de brulapen oorverdovend hard. Waar de heenweg naar de ruines nog in 1 uur ging was de terugweg over het water een klein probleem. De piloot kon niet sturen en de navigator had nieteens een zaklamp, toch wel handig midden in de nacht (om 7 uur is het goed donker hier.)
De reis ging dus af en toe dwars door de bosjes en duurde hierdoor ook 2 keer zo lang. Gelukkig kunnen we vanaf morgen lekker relaxed op een eiland dan gaat de vakantie pas echt beginnen, nu eerst een kampvuur bouwen en de koelbox leegwerken.

Leave a Reply