Cat Tien Pt 3

De derde dag in het park ins aangebroken tevens de laatste dag om iets te kunnen spotten, dit keer vertrekken we om half 7. Gids, boot en lopen maar het begint allemaal te wennen zelfs de trekkingspaden komen bekend voor. Vandaag hebben we een vogelgids mee een aardige man die rustig alles voor ons probeert te spotten. In het begin zien we voornamelijk veel kleine vogels ver weg tussen de takjes maar wel in alle kleuren. We vertellen hem over de mislukte Gibbontour van gisteren en nog geen 30 minuten later zien we plots een Gibbon tussen de bomen slingeren. Dus advies, neem een Gibbon trekking voor de slangen en een Vogelaar voor de apen… Reuze logisch toch. We lopen door maar het wil niet echt lukken met de vogels, ja ze zijn overal te horen maar echt goed zien lukt niet (op een groene duif na (zie voor het voorbeeld de foto’s van Sumatra)) We geven het een beetje op maar de gids zegt dat we gewoon smiddags nog een ronde gaan doen. Wij besluiten in het park te blijven en regelen 2 kinderfietsjes met een poesiemandje. Even actief en een stukje rijden we rijden over de hoofdweg richting het krokodillenmeer, helaas zullen we deze niet zien wegens tijdsgebrek maar worden wel verrast door twee grote wooly necked stocks. Deze vliegen over samen met nog wat van die witte fladderaars en daarna steekt er een eekhoorn over en zie ik nog een fel blauw vogeltje, we vragen ons af waarvoor we steeds een gids meekrijgen want zonder gaat ook prima.

Sorry voor het ontbreken van de foto’s maar het was voornamelijk Nikon Z6 tijd vandaag maar om het goed te maken toch een plaatje.

We besluiten om na een uur trappen om te keren, met 30 graden op een kinderfiets is toch best ongemakkelijk. We stoppen nog een paar keer onder andere bij een klein mangrove stukje, vanwege het droge seizoen is hier geen water dus kunnen we deze bomen van dichtbij begluren.

Terug bij het info centrum komt onze gids eraan tijd voor een laatste poging met gids in het bos. We starten met dezelfde route als vanmorgen en dit keer meer geluk, een aapje, parkieten en een witkop specht kunnen we zien. Helaas is het niet gelukt om de Lemur monkey te vinden maar deze tocht ook niet met lege handen afgesloten. We lopen het bos uit richting de weg en plots landen er nog 2 hornbills boven ons in de bomen, een mooie afsluiter van deze dagen in het park. Helaas zit de reis er bijna op en gaan we richting de grote stad. Misschien daar de tijd om nog wat plaatjes toe te voegen aan dit verhaal.

Een afsluitend beestje

Leave a Reply