Last day – Saigon

Het is alweer de laatst dag, beter gezegd de laatste uurtjes in Vietnam en wat is het weer snel voorbij gegaan. Een land waar je nog makkelijk een paar weken langer kan rondkijken en genieten.

We gaan vanuit Cat Tien (waar we nog in de ochtend wat mooie vogels hebben gesport) richting de grootste stad van Vietnam Ho Chi Minh met 10 miljoen inwoners en 8 miljoen brommertjes ook lekker druk.

Aangezien we in de stad niet veel te zoeken hebben besteden we de laatste dag aan een ander toeristisch stukje van Vietnam, de Mekong delta echter waar 90% een bootje pakt om het standaard rondje te maken gaan wij met de mountainbikes op pad een route van ongeveer 40 km over platte goed begaanbare wegen. Halverwege hebben we lunch op een plek waar ze olifant-oor vissen verkopen, deze zien er zegmaar wel apart uit.

Tijdens het fietsen passeren we een aantal keer de vingers van de Mekong rivier, natuurlijk kennen we deze rivier al van onze reizen naar Laos en Cambodja. Toch is hier het einde van de rivier en het begin van de oceaan. We fietsen langs kokosnoten heel veel kokosnoten en de bijbehorende bomen. Overal om ons heen zien we kokosnoten en mensen die met kokosnoten aan het werk zijn, in stukken hakken, snoep van maken, vlechten tot touw of gewoon kapot hakken voor de inhoud. Het is een leuke tocht en aan het eind zien we dat de zon ook wel heeft geschenen vandaag…

Wat doe je dan verder nog in Vietnam, naja voornamelijk op zoek naar leuke eetplekjes. Langs de weg hebben we genoten van de Dim Sum en Bapao broodjes en de dag erna was het echt wat nieuws proberen met gefrituurde scorpioen en stieren penis. We sluiten de laatste avond af bij een brouwerij om hier wat speciaal biertjes te nuttigen en af te sluiten zoals voor de trip is begonnen met relaxte muziek, lekker eten en een lekker biertje.

Ciao Vietnam

Leave a Reply