Pu Luong

Zoals de meeste wel weten is Pu Luong een natuur reservaat gelegen ten zuid westen op 4 uur rijden van Hanoi.
Het park heeft een grote biodiversiteit en is ingesloten tussen twee bergkammen.

Hier blijven we twee nachten en hebben wat leuke wandelingen voor de boeg. Maar eerst terug naar Hanoi, er is regen en onze gids van de vorige ronde komt ons weer goed gemutst ophalen, wel met een nieuwe chauffeur. We verlaten de stad, weg met de drukte, hallo rust. Op naar hopelijk een hotel met wat minder omgevingsgeluid.

Big buildings in the clouds @Hanoi

Niet veel later zijn we gelukkig uit de drukte en rijden we langs de mandarijntjes, sinaasappels en pommeloos (geen idee wat het Nederlandse woord voor die dingen zijn zeg maar grapefruit xl ofzo)
We halen onze gids over om een extra stop te maken bij een grotje, wel een grotje met een lange uitdaging… In 25 graden 1200 treden op en later weer afdalen. Het resultaat mag er zijn een klein maar zeer mooie grot wacht ons aan en daar sta je dan alleen in een grot…

Stairway to H…. Cave
From inside to the outside

We dalen af en stappen weer in om een paar minuten later in een toeristen dorp een veels te westerse lunch te nuttigen, gelukkig heeft onze gids dat ook wel door en brengt ons nog wat speciale worstjes een biggen darmen, niet teveel maar gelukkig het gevoel van iets lokaal eten. Na de lunch rennen we nog even door alle huisjes met souvenirs en dan door, we rijden langs de intens grootte rijstvelden en tussen hoge bergen. Helaas is onze focus niet 100% bij de omgeving maar meer gericht op de vans van onze chauffeur, hij kan namelijk echt niet rijden… Nog nooit heb ik iemand zo vaak zien remmen gas erop loslaten beetje gas en weer los optrekken in z’n 4 en schakelen wasda?

Gelukkig mogen we het laatste stuk lopen en al snel zijn we de rit vergeten, we lopen tussen het groen en de kleine dorpjes met hun eigen rijstvelden het oogt allemaal zo vredig… Kan niet wachten om hier morgen de hele dag rond te trekken.

Leave a Reply