Quản Bạ

On the road again, deze keer een korte tocht van 90 km. Een lange slingerende weg met weer de nodige obstakels maar zoals alles gaat ook dit wennen.

We starten bij een oude woning van een Hmong koning, een oud gebouw met grote Chinese tekens op de voordeur. Je kan merken dat we in een grensgebied zijn. Het is een leuk huis maar niet echt heel speciaal.

Vanaf hier slingeren we door naar het zuiden, maken regelmatig een stop om de benen te strekken en even rond te kijken. Langs de route staan overal borden met informatie, zo stoppen we langs de route tussen de bijenkisten om uit te kijken over een rotsachtig gebied. Hier moeten we met veel fantasie boeken in zien maar hoe we ook proberen het lijkt nergens op. Geeft ook niet want het uitzicht blijft indrukwekkend langs de hele route.

We sluiten de dag af met een bezoek aan een hennepfabriek(je) waar ze van de hennepbladeren draad maken, met dit draad word weer kleding gemaakt. We lopen terug naar de auto en na de laatste slinger in de bocht krijgen we weer hetzelfde als gisteren een afgesloten weg. Gelukkig kunnen de motoren er wel langs dus wij lopend en de bagage op de motor richting ons eindpunt.

We eindigen bij Ly Ta Dat Homestay in Quan Ba, een toeristisch dorp met 31 homestays, na weer een goed avondmaal hebben we een aftertalk met Ben uit Australië, hij doet dit toertje op de motor wat volgens mij de beste manier is om deze omgeving te bezichtigen.

Wist je dat ze in Vietnam verbaast zijn dat we in Nederland ook kippenlever en hartjes in de supermarkt hebben liggen.

Leave a Reply