Rondje Ba Be Lake

Vandaag moest het er echt van komen, om twaalf uur ging het licht uit (bewust) dus geen licht geen WIFI geen mogelijkheden tot opladen, hellup! Het ziet er ook naar uit dat het even gaat duren dus nu maar kijken wanneer er weer internet voorbij komt.

Gelukkig is er genoeg gebeurd om goed te kunnen slapen, vanmorgen nog ruim voor een wakker afging was het al tijd om klaar wakker eruit te stappen, toch handig leven zonder ritme het was net licht dus we konden heerlijk met de hanen meekraaien. Het is mistig buiten, de berg aan de overkant net in beeld maar veel meer is er niet in beeld, gelukkig hebben we nog een paar uur voor we de boot instappen naar Ba Be Lake, het grootste meer in deze omgeving zo groot dat ze hier van een zee spreken. We wandelen richting de aanlegsteiger en stappen in een willekeurige longboot, er liggen er hier zat want het aantal toeristen hier is op 1 hand te tellen.

Động Puông cave

We gaan het meer over tussen de hoge rotsen en komen uiteindelijk bij een riviertje, hier verminderd onze piloot wat vaart en hebben we tijd om wat meer om ons heen te kijken. Voor leuke foto’s gaat het tempo nog te snel maar we spotten wel al meerdere ijsvogels ibissen reigers en waterbuffels (gelukkig zijn die laatste niet moeilijk te missen.) Uiteindelijk komen we aan bij een grot waar we met boot en al naar binnen glijden. Tijd voor de eerste stop we stappen uit en volgen een smal paadje. Het geluid van de duizenden vleermuizen boven ons galmt de hele grot door, helaas zijn ze moeilijk te spotten in de donkere gaten. De grot is niet zo groot maar het uitzicht is top, na een half uurtje melden we ons weer bij de boot op naar stop 2 lunch en een waterval. Bij de lunchplek staan grote bakken met meerval, ze zijn nog klein de grootste is een halve meter, helaas licht er niet één op de BBQ anders hadden we die alvast gereserveerd. De waterval is niet erg groot een 25 meter breed maar de omgeving zit vol met vlinders en bloemen dus het plaatje maakt het wel compleet. Toch kunnen we niet te lang blijven hangen tijd om terug te gaan en een lunch te pikken, dit keer loempias, vlaamse frieten en nog iets.

Waterval

Na de lunch vertrekken we weer met de longboot naar de laatste stop een lake in lake, of beter gezegd een soort kratermeertje in het grote meer. Hier merk je dat het normaal wel iets drukker hoort te zijn, er is plek voor een 100 marktkraampjes maar er zijn er maar 10 open. Ze verkopen de mafste dingen van zeesterren tot geroosterde krabben gedroogde blaadjes voor vanalles en nog wat, niet aan ons besteed de dames zijn dan ook druk bezig met kaarten.

Het meertje is inderdaad klein dus echt lang hoeven we hier niet te blijven tijd om te vertrekken terug naar de homestay, hier wacht een heerlijk avondmaal met sprinkhanen varkenspoot en vis die met kop en al naar binnen glijden… Nu nog een beetje fatsoenlijk leren eten met stokjes =D

Wist je dat in Vietnam de rijst bijna niet meer standaard op de tafel staat, tegenwoordig zijn de bijgerechten belangrijker en sluit men af met rijst als er nog plek is.

Leave a Reply