Just a small note

Ng een paar uurtjes en 2018 is alweer ten einde, ook dit jaar is weer voorbij gevlogen met de nodige ups and down maar we zijn er nog. De laatste dagen was voornamelijk relaxen in Mindelo na de wandeling van bijna 24 km zijn we 2 dagen later op de fiets gestapt voor een rondje VXE.

Een rondje om het eiland wat moet je daarbij denken nou een tocht van 60 km op een gare mountainbike met 28 graden zon van boven en 5 pittige klimmetjes. Oja en een wegdek van mooi gelegde steentjes, hobbel de bobbel… Maar no fear we houden vsn fietsen want we zijn ollanders.

Eerst zijn we nar San Pedro gereden een klein kustplaatsje bij het vliegveld, een verlaten vliegeld want op 1 wit klein toestel na was er niets te zien. Het strand mooi wit en verlaten maar met een resort voor de deur dus geen tijd om hier veel tijd te verliezen. Kleine wandeling op de rotsen in waar we een cache en een visarend zien en hop weer op de fietsen en door.
Na een stukkie pendelen komen we aan de andere kant van het eiland aan hier ontmoeten we twee italiaanse fietsers, ze spreken geen woord engels maar het was een gezellig handen en voeten gesprek, wel waarschuwde ze ons voor een nog paar zware heuvels. Ze hadden geen ongelijk iets verder langs de kust ging het met 13.5 stijl omhoog de klim erna met 11 procent was een makkie maar daarna hadden we pieken van 16% op een brakke mountainbike betekend dat toch echt lopend omhoog.

Na een lange klim was het tijd om in de volle zon omlaag te gaan en zo belanden we in het altijd gezellige Mindelo, fietsen inleveren en tijd voor een biertje =D op naar oud en nieuw. Tot nu toe moeten we het hier nog niet hebben op de mooie natuur maar de cultuur de mensen en het eten is hier prima en is het nog elke dag genieten. Op naar oud en nieuw over een paar uurtjes barst het feest hier letterlijk voor de deur los de soundcheck knalt al de kamer in… Dan ook weer wat plaatjes denk ik.. Ciao en alvast een gelukkig nieuw jaar!

Leave a Reply