Ninh Bình

Na ons avontuur in Cuc Phuong is het tijd om door te gaan naar de volgende omgeving Ninh Binh nouja niet echt in de plaats maar wel de provincie. Hier hebben we een overvol programma af te werken om vervolgens afscheid te nemen van onze lieve gids Doan.

We starten met een goed ontbijt een grote kom noedel soep, nou is dat niet zo speciaal in Vietnam want je krijgt hier op de niet Wersterse plekken noedelsoep of gebakken rijst als ontbijt. Na de stevige maal gaan w e door naar Trang An een plek waar je vroeg moet zijn om de grote toeristenmassa te ontlopen. Optijd zijn we want er is nog nergens een rij, Trang An is een plek waar je in een klein bootje tussen een aantal tempels en grotten vaart. Na een stukje lopen komen we bij de boten aan er liggen er zeker 300 in de verte zien we er ook al een paar pendelen.

The last temple something with mandarines

De regels zijn heel simpel de boot gaat als je met minimaal 4 man bent en reddingvesten zijn verplicht want het water is toch zeker wel een halve meter diep hier. We wachten even en daar is ons vierde bemanningslid een goedlachse Duitse. We bezoeken in totaal 3 plekken met tempels, het zijn allemaal relatief nieuw gerestaureerde gebouwen en waarvoor de tempels precies zijn is ons niet helemaal duidelijk. De grotten en de omgeving zelf zijn echter veel indrukwekkender, we gaan met het bootje door 7 grotten waarbij de ene net iets lager is dan de ander, we moeten dus regelmatig met de hoofden omlaag om geen stalagtieten te koppen.

One of the seven caves

In het water spotten we vele vissen en langs de kant en op het water zwemt en vliegt vanalles rond. Het tochtje duurt al snel 3 uur en op ons retour zien we de grote Hanoi bussen net arriveren, langzaam maar zeker zal het rustige water waar wij op zaten veranderen tot één groot file drama. Voor ons tijd om onze nieuwe Duitse vriendin vaarwel te zeggen en door te gaan naar de volgende stop.

We gaan Đền Thái Vi tempel, niet omdat het er heel bijzonder zal zijn maar meer omdat er de opnamens zijn geweest voor De Mol (België) We herkennen de plek direct en komen zelfs de oude meneer Thin tegen die er nog echt rondloopt. De tempel is verder erg nieuw dus een hele speciale plek om lang te blijven is het niet. Op naar de volgende stop.

Filmlocation of De Mol

Voordat we bij de volgende stop zijn gaan we eerst terug naar voor de vorige stop de lunchplek, onze gids had voor de laatste keer iets speciaals geregeld, een luxe restaurant met geit op het menu. Nouja hij trots maar wat we kregen viel echt zwaar tegen voor 10 Euro kregen we wat vette friet een beetje groente zonder smaak en een aardappel tomaat prutje met 2 miezerige stukjes geit erin. Gelukkig was onze gids ook niet echt gelukkig met het resultaat dus na 1000 keer sorry hebben we het hem maar vergeven.

Oke volgende stop dan maar het Khu du lịch sinh thái Vườn Chim Thung Nham of beter bekend als het Thung Nham vogelpark, een ook al relatief nieuw park waar we even konden gluren. Tot ons verbazing kregen we een mannetje mee met een hele grote… cameralens (800mm) hij zou voor ons wel ff wat bij elkaar spotten. Het park zelf is in het begin echt een attractie park met kerstboom, hoedjes lampen, plastic hartjes voor een foto helemaal compleet. Gelukkig wordt het verder in het park al snel beter, we zien echt superveel beesten vliegen helaas blijven de namen niet lang hangen maar het beeld is voor ons al genoeg. Na een paar uur hebben we het wel gezien en lopen weer terug naar de uitgang, ondertussen horen we een man met een megafoon druk bezig met zijn karaoke act, echt een prima locatie voor dat soort onzin in een nationaal vogel park…

If you zoom enough the birds are there

Dan is het moment daar na bijna 2 weken moeten we afscheid gaan nemen van onze gids, we delen nog 1 keer het avondeten. Een bijzonder avondeten met vispastasaus (de smaak perfect maar de geur, we leven nog.) Door naar het treinstation voor een nachttrein naar het zuiden, Doan helpt ons tot de laatste seconde en mag dan eindelijk op reis naar huis. Wij gaan door naar Dong Hoi voor het volgende avontuur.

Ciao Doan

Leave a Reply