Day 4 – Pauls Moestuintje

Nieuw gebied nieuwe kansen, vanuit Punta del Sol vroeg vertrokken maar goed ook want de koffie was er niet te nassen, na een uurtje rijden zijn we aangekomen bij Aldeia Manga aldeia-manga.com/

Het uitzicht over de heuvels

Een losstaand huisje in het groen dat is de basis voor aankomende drie nachten. Na het transport en de introductie konden we weer op pad een tocht van 11.5 km ongeveer. We starten op de hoofdweg of beter gezegd een iets breder wandelpad… Gelukkig is het ook vandaag weer geen 10 meter vlak dus de benen gaan er weer aan. Na een uurtje op de hoofdweg komen we aan bij het echte startpunt van de wandeling, we lopen tussen het suikerriet en de koffiebomen door slingeren omhoog. Niet veel later komen we bij wat huisjes waar ze koffie zouden moeten hebben maar helaas niemand in de buurt dus op naar de volgende stop, deze volgt niet veel later we volgen de paden tussen de bananenbomen en waterplanten met een aardappelachtige wortel door en aangekomen bij het huisje.. ook niemand aanwezig, dit gaat lekker zo.

Suikerriet en een pad in het midden

Tijd om weer eens omhoog te gaan we zien her en der wat kool geplant en de wortels staan er ook goed bij tijd om uit te rusten bij een uitzichtspuntje een kaneelboom in het midden van een klein pleintje met uitzicht op de vallei. Ja de AH zou jalours zijn op deze omgeving met al de mini moestuintjes, het is toch knap want er blijft geen halve cm gespaard overal waar mogelijk is wel iets gepland en het maakt niet uit of het nu suikerriet of sinasappelbomen zijn er staat iets. dit betekend natuurlijk ook dat het wildleven wat hier misschien ooit eens is geweest niet te vinden is, voor mij het teken dat we het vanaf nu alleen nog maar met telefoonfoto’s gaan doen de gote camera blijft achter.

Een verloren drakenboom boven op de berg

Dit betekend niet dat de omgeving niet mooi is juist door de verschillende plantages is alles erg wisselend. Uiteindelijk stoppen we bij o Curral deze lunchroom lijkt meer op een gemiddelde garagebox, een verdwaalde duitser woont hier al 36 jaar met zijn familie en heeft een eigen moestuintje en stokerij. Het eten smaakt goed en geeft ons voldoende kracht voor de laatste meters, terug bij de Mango is het tijd voor een avondeten buffet waar het nog lang gezellig bleef.