Chang Mai en Thaise massages

Het kan snel lopen in Thailand zo ben je nog niet koud aangekomen en sta je nu 2 dagen later alweer klaar voor de volgende lange rit. En barre tocht van ruim 700km en 14 uur stond te wachten. Het boemeltreintje is dan niet zo snel maar wel stipt optijd, als hier op de borden 12.45 staat dan vertrek je ook op dat moment (tip voor NS) ook de aankomst was op de minuut af. Het boemeltreintje had verder niet veel luxe, een stoffig draaiende fan, banken waarin je toch elke 10 minuten weer anders in moet gaan zitten en natuurlijk een veel te kleine slaapplaats. Meteen snap je waarom de massage in Thailand zo beroemd is, het is hier gewoon noodzakelijk aangezien alles te klein is en ja dan heb je na drie dagen ook wel overal last van…
Maar ach de route was mooi tijdens de dag, onderweg Thaise ooievaars gezien en enkele ijsvogels in de verte waren de eerste bergen al te zien met natuurlijk elke topje voorzien van een boeddha.

image
In de trein

Bij aankomst werden we al opgewacht door Luį en na een korte opfrisser ontbijt en koffie stond de rit naar Pai op het programma. Onderweg nog even een stopje waar we heerlijke koffie hebben gedronken, nooit geweten dat koffie arabica met een beetje thee en basterdsuiker is maar het smaakte goed, snel door naar een hotspring even een wandeling en genieten van de eerste bos geluiden. De geiser zelf stelde niet zoveel voor maar de omgeving maakt er zeer een mooie plaatje van.

image

Door naar Pai met nog een kleine stop bij een WW2 brug (sorry meer info kregen wij ook niet) door naar het resort waar we een dagje mogen bijkomen.