Raften naar een nieuw resort

Helmpjes op zwemvesten aan en gaan, de eerste actieve dag vandaag 6 uur lang raften van Pai naar Mae Hong Son. Gelukkig was de eerste helft met een jeep anders was deze tocht niet te doen in 1 dag. Bij het startpunt werden we welkom geheten door een makke Gibbon met zijn handen zwaaiend in de lucht was het een leuke verassing.
Het gebied waar we aankwamen is dan ook wel een plek waar je goed een paar dagen zou kunnen verblijven midden in het groen ver weg van enige beschaving, eindelijk eens een dag zonder brommertjes.

image
Gibbon

Snel doen waarvoor we zijn gekomen het water in… al binnen een paar minuten stuiten we op een brede waterval midden in het groen, verderop tussen de rosten dobberen we rustig verder, dobberen? Ja echt snel ging het niet zonder ook meer een echte stroomversnelling in het begin gingen al snel de helmen en vesten weer uit. Zonnen maar dan in de jungle. In totaal waren we met boten op onze boot Alex uit Chili, Sarah (of Kristel) uit de VS, en wij tweeën op de andere boot een Israëlisch gezin. Dit was ook duidelijk merkbaar, op het moment dat we de boot van de andere probeerden te enteren en papa Israël het meteen over 2 partijen en altijd oorlog had moesten we ze toch duidelijk maken dat het een spel is en niet altijd strijdende partijen zijn die vechten voor een geloof.
Bij de lunch was al snel weer alles goed, een stevige lunch om weer genoeg energie te krijgen voor de tweede helft. Na een stop bij wat kleine hot springs begon het feest eindelijk een beetje actie zeker als de bootsman voor de grootste klap elke keer de boot een kwartslag draait. Gelukkig was het niet veel meer dan een natte zwembroek. Iets verder een zwaardere de dag werden al vastgemaakt voor het geval dat. Eerst de Israëlische boot wij er vlak achteraan, halverwege de duik zien we mams spartelen in het water, om niet met de raft eroverheen te duiken snel naar de zijkant. Gelukkig kon moeders weer op de boot getrokken worden alleen zat onze raft ondertussen vast onder een versnelling, ok geen paniek, als een ware Eemhof attractie liep de boot vol en kregen wij de eerste douchen, om weg te komen uit deze douche was er maar 1 uitweg, iedereen uit de boot… eerst de lifeline en wij erachteraan…. Op de boot weer even bijkomen van al het water en kijken of alles nog in de boot aanwezig is.. verderop nog een paar leuke versnellingen maar als internationaal team was de samenwerking top, ondertussen vliegt mams nogmaals uit de raft zonder te lachen schieten we ze voorbij… op naar het eindpunt van een toch wel lange dag.

Gelukkig staat er bij aankomst van ons volgende plekje weer een mooi huisje te wachten even uitrusten…

image